Spa zona

U zavisnosti od Vaših potreba, na raspolaganju su Vam sadržaji u okvru Spa zone:

  • Hidromasažne kade koriste spoj tople vode, različitih vrsta mlaznica i masažnih motora kako bi se povećao efekat hidro masaže. Koristi se za opuštanje mišića, protiv ukočenosti i za relaksaciju, a veoma pozitivno utiče na oslobađanje od stresa.
  • Tepidarijum i topla klupa zagrevaju se od 37 do 39 ºC i svojom blagom toplinom opuštaju telo i mišiće. Telo se zagreva bez znojenja, krvni sudovi se usled toplote šire i poboljšava se protok krvi, a samim tim jača i imunitet. Toplota koja izlazi iz ležaljki veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća organizam u prirodni balans. Koriste se naročito pre i posle korišćenja hidromasažnih kada i parne saune.
  • Finska sauna pozitivno deluje na detoksikaciju i revitalizaciju organizma, kao i na opuštanje tela. Boravak u sauni se najčešće uključuje smenu toplog i hladnijeg okruženja, što pozitivno utiče na psihu, omogućujući osećaj dobrog raspoloženja.
  • Boravak u slanoj sobi ima povoljna svojstva za zdravlje korisnika u smislu antiseptičkog i antialergijskog dejstva. Velika količina prisustva soli poboljšava kvalitet vazduha, te utiče na disanje i kardiovaskularni sistem čoveka. Pored navedenog, boravak u slanoj sobi pospešuje lučenje seratonina (hormona sreće), a samim tim ima uticaj na psihološko stanje, borbu protiv depresije i neuroza. Zahvaljujući Oxygen Concept tehnologiji, boravak u slanoj sobi biće prijatniji i efikasniji.
  • Toplota infracrvenog zračenja u infracrvenoj sauni prodire duboko u kožu, mišiće i zglobove, ubrzava cirkulaciju i bolje snabdevanje tkiva i organa kiseonikom. Infracrvena sauna povoljno deluje na nervni sistem, pomaže u sagorevanju masnog tkiva i normalizuje krvni pritisak, dok sa druge strane ne opterećuje disanje, a ipak stimuliše obilno znojenje.